Nieuwe inzichten na pilot

[tweetmeme source=”schoudercom” alias=”http://bit.ly/awW9L9″ only_single=false]

Schoudercom.nl is begonnen met sociale media als uitgangspunt: iedereen die betrokken is bij de school krijgt een profiel, een gezicht en levert zijn eigen bijdragen. Hoewel dit op een doorsnee sociale media site prima werkt heb ik mijn uitgangspunten voor schoudercom.nl deze zomer naar aanleiding van de pilot herzien. Veel ouders vinden het namelijk prima als een van beiden de communicatie verzorgt, zoals nu ook vaak het geval is. Waarom de andere ouder erbij betrekken is dan een logische vraag, waar ik eigenlijk geen goed antwoord op heb. Natuurlijk, een ouderraad zal graag willen weten wat de hobbies en interesses van beide ouders zijn zodat hun medewerking bij activiteiten kan worden gevraagd, maar deze informatie kan ook zonder doorvoering van klassieke sociale media verkregen worden.

Wat verandert er nu? Om te beginnen kunnen ouders die dat wensen de site nog steeds op de oorspronkelijke manier blijven gebruiken: allebei met eigen login. Het uitgangspunt sociale media wordt dus niet helemaal losgelaten en is zelfs de default bij toevoegen van nieuwe gebruikers.

Ouders kunnen vanaf de nieuwe release echter ook een “primair aanspreekpunt” aanwijzen. Berichten aan beide ouders gestuurd zullen dan alleen naar de aangewezen ouder gaan, die daarmee de communicatie met school voor het gemeenschappelijke kind op zich neemt. Op deze manier zal de overgang van communiceren via uitgedeelde stencils en/of email naar schoudercom.nl weinig problemen opleveren terwijl het ook mogelijk blijft de school en ouders als sociaal netwerk te beschouwen en schoudercom.nl meer in lijn met gebruikelijke sociale media te gebruiken.

Een andere leerpunt deze zomer was het ontbreken van mailboxen. Je kunt wel een berichtje aan leerkracht X sturen dat Jantje morgen naar de tandarts moet en later komt, maar wat als je vergeten bent dat leerkracht Y morgen voor de klas staat? Het is handiger als je een berichtje kunt sturen naar de mailbox “Leerkrachten van groep 2” zodat je zeker weet dat het gelezen wordt. Mailboxen zullen worden ondersteund vanaf de volgende  release.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s