Communicatie tussen basisscholen en ouders in beeld

[tweetmeme source=”schoudercom” alias=”http://bit.ly/9BklRZ” only_single=false]

Een plaatje zegt altijd zoveel meer dan woorden. Ik heb de communicatiestromen tussen basisscholen en ouders daarom inzichtelijk gemaakt:

Communicatie tussen basisscholen en ouders

De hamvraag is natuurlijk: is dit plaatje compleet?

4 gedachten over “Communicatie tussen basisscholen en ouders in beeld

 1. Ik vind de afstand tussen directie en ouders erg groot lijken. Bij ons is de directeur voor de school direct benaderbaar voor ouders en OR. Of gaat het hierom het schoolbestuur van de stichting erboven en moet ik de directeur zien in de balk “Leerktrachten/Adm. personeel”?

 2. De getekende afstand heeft niet zozeer te maken met de afstand in het dagelijkse leven, als met het feit dat je niet twee elementen op dezelfde plek kunt tekenen 😉

  Je hebt natuurlijk gelijk met je opmerking dat op veel basisscholen de directeur goed te benaderen is voor een persoonlijk gesprek. De tekst in de pijl moet dus eigenlijk ook andere contactvormen tussen directie en ouders noemen. In het diagram heb ik de pijl slechts één aspect laten uitbeelden, namelijk input van ouders vragen via enquêtes. Dat is met traditionele middelen veel werk en kan met de portal veel eenvoudiger, inclusief automatische verwerking van de antwoorden.

  Inmiddels zou ik ook overkoepelende stichtingen van schoolbesturen erin kunnen tekenen. Ik had mij daar niet in eerste instantie op gericht, maar krijg nu te horen van directies dat ze zo’n portal ook graag zouden gebruiken om bij ziekte snel een vervangende leerkracht te vinden in aangesloten scholen.

 3. Ah, het plaatje is dus ook op de soll gericht 🙂

  Mijn ervaring is dat ouderenquêtes met traditionele methoden inderdaad zo goed als onmogelijk zijn. Teveel werk voor wat je eruit haalt.

  Ik kan me voorstellen dat een digitaal portal veel betere middelen hiervoor levert.

  Overigens merk ik heel erg dat ondanks dat ik penningmeester in onze Ouderraad ben, èn actief vragen stel aan de VOO (www.voo.nl), ik toch vooral heel veel dingen niet weet over hoe zaken op scholen (kunnen) worden geregeld. Alleen daarom vind ik dit plaatje al heel interessant.

 4. Pingback: Communicatie tussen basisscholen en ouders in beeld « Rob van Dijk's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s